Pinmaekers maatwerk interieur sinds 1936

Al ruim 85 jaar specialist

Sinds 1936 is ‘’De Pinmaekers interieurs’’ een begrip in Nederweert en omstreken. De Pinmaekers Interieurs heeft alle disciplines in huis: ontwerp, projectmanagement, productie en montage. Mede hierdoor kunnen wij complete projecten aanbieden. Dit doen wij voor particulieren en het bedrijfsleven door heel Nederland. We verzorgen interieurbouwprojecten in diverse branches en voor verschillende doelen in samenwerking met uw of onze architect.

Een keuze maken voor een passend en doeltreffend interieur is niet eenvoudig. Wij helpen u graag om de juiste en meest geschikte keuzes te maken, toegepast op de functionaliteit van uw bedrijf of op uw persoonlijke interieurwensen. Onze enthousiaste en vakkundige medewerkers staan achter hun product. Dat wil zeggen dat zij hun vak met hart en ziel uitoefenen: ontwerpen, produceren en monteren.

De Pinmaekers Interieurs, sinds 1936 vakspecialist in maatwerk interieurs.

3 generaties sinds 1936

Onze historie

 • 1936

  Oprichting Meubelfabriek De Pinmaekers

  Meubelmaker Harrie Janssen (bijgenaamd de Pin) start Meubelfabriek De Pinmaekers. In de beginjaren worden er meubels en slaapkamers gemaakt in series van zes. Hij levert deze aan meubelzaken. Er is niet alleen productie in de eigen bedrijfshal, maar ook timmerwerk op locatie. Winkels, dokterspraktijken en kerkgebouwen worden voorzien van het timmerwerk van de Pinmaekers. Veel van dit materiaal hebben de opdrachtgevers van toen nog altijd in gebruik. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de lambriseringen en kerkbanken in de St. Lambertuskerk in Nederweert.

 • 1950 - 1960

  Steeds vaker horeca interieurs

  Een nieuwe productietak ontstaat als het bedrijf tegen het eind van de jaren vijftig steeds vaker door monniken gevraagd wordt om togen (barren) te bouwen voor trappistenbrouwerijen. Uiterst gevarieerde interieurprojecten verlaten onze werkplaats om deze elders naadloos op te bouwen. Heden ten dagen is dit nog altijd één van de pijlers van ons bedrijf.

  1950 - 1960

 • 1961

  Overname door zoon Harrie Janssen

  Zoon Harrie Janssen (bijgenaamd Driek van de Pin) neemt op 23-jarige leeftijd het bedrijf over. Hij richt zich op de productie van meubels, keukens en interieurs op maat. Tot die tijd was er in huishoudens slechts sprake van een aanrechtblad, een kastje en een fornuis. Vanaf eind zestiger jaren komt daar verandering in en kan er bij De Pinmaekers Interieurs, als één van de eerste in Nederland, een degelijke inbouwkeuken besteld worden. Op maat gemaakt met inbouw van apparatuur.

 • 1998

  Overname door Bart Schroijen

  Met ingang van 1998 neemt Bart Schroijen het roer over. De belangrijke pijlers van het bedrijf blijven: horeca, keukens en overige maatwerk interieurs. Door nauwe samenwerking te zoeken met architecten worden er grotere projecten gerealiseerd. Daarnaast kunnen klanten vanaf nu ook kiezen voor turn-key projecten.

  1998

 • 2008

  Nieuw bedrijfspand

  In 2008, 10 jaar na dato, besluit Bart dat het tijd is voor een nieuw bedrijfspand. Het nieuwe bedrijfspand wordt gebouwd op het nieuwe bedrijvenpark Pannenweg 2, op de Magnesiumstraat 27 in Nederweert. De uitstraling, inrichting en organisatie van het nieuwe pand is opgeruimd, helder, functioneel en efficiënt. Het bedrijf ademt professionaliteit en betrouwbaarheid. Dit heeft zijn weerslag op het aantal klanten. In alle windstreken van Nederland staan interieurs van De Pinmaekers Interieurs uit Nederweert.

 • 2020

  Duurzaam ondernemen

  In 2020 wordt er besloten om het dak van het bedrijfspand te voorzien van 122 zonnepanelen. Dit is voldoende om het gehele bedrijf te voorzien van stroom. Buiten de zonnepanelen worden er andere (energiebesparende) maatregelen genomen om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Het doet ons deugd dat wij op deze manier iets bij kunnen dragen aan het milieu.

  2020

advies, ontwerp en realisatie

Onze werkwijze

De wensen en ons advies

Via een persoonlijke afspraak maakt u uw wensen bekend. We lopen samen langs de belangrijkste uitgangspunten voor het door u gewenste interieur. Eventueel is een locatiebezoek noodzakelijk.

Het ontwerp van uw interieur

Op basis van uw wensen wordt er een 3D ontwerp uitgewerkt, afgestemd op uw budget. Speciale gebruikswensen en locatie ‘problemen’ worden in het ontwerp meegenomen.

Presentatie ontwerp en materiaalkeuzes

In een vervolggesprek doorlopen we het ontwerp en ‘finetunen’ we het naar uw wensen. Aan de hand van dit ontwerp zoeken we samen naar passende materiaal- en kleurencombinaties.

Voorbereiding en productie

Na akkoord op het ontwerp starten we met de werkvoorbereiding en productie. In onze moderne productieruimte worden alle elementen tot in detail uitgevoerd.

Montage ter plaatse

Door een juiste technische afstemming van de onderdelen kunnen we de opbouwtijd op locatie beperken. Op die manier belasten we u als bedrijf of particulier zo kort mogelijk.

Service

Ook na de oplevering kunt u op ons rekenen. Service is de laatste stap in het totale proces. Wij zorgen ervoor dat u het product optimaal kunt blijven gebruiken en ervan kunt blijven genieten.

Gecertificeerde materialen

Een goed begin is de helft…

De keuze voor materialen begint bij de keuze voor leveranciers. Wij vinden het belangrijk dat onze leveranciers vooruitstrevend zijn op gebied van duurzaamheid en circulairiteit. De materialen die wij gebruiken zijn zoveel mogelijk FEFC- en FSC gecertificeerd. Een andere, regelmatige bewandelde weg is het hergebruik van bestaande onderdelen in een nieuw interieur. Naast milieubewuste en/of circulaire productie, zit duurzaamheid hem volgens ons ook in kwaliteit. Een mooi voorbeeld:

”Onze keukens worden uitsluitend gemaakt van de beste materialen. Hierdoor gaan ze soms wel 40 tot 50 jaar mee. Dit betekent dat er gemiddeld genomen ruim één productieproces van grondstof tot eindproduct volledig bespaard blijft.”

Groene energie

Gaat nooit verloren

Met meer dan 120 zonnepanelen wekken wij ruim voldoende energie om het gehele bedrijf te voorzien van onze eigen groene stroom. Daarnaast werken we mee aan een pilot vanuit het parkmanagement Nederweert om een eigen energiecentrale op te starten op het bedrijvenpark waar wij gevestigd zijn. Hierbij worden zoveel mogelijk daken voorzien van zonnepanelen en wordt er stroom opgewekt voor bedrijven op dit park. Te veel opgewekte stroom wordt tussen de bedrijven onderling uitgewisseld in een gesloten circuit. Het bedrijvenpark wordt hierdoor zelfvoorzienend in groene stroom en het energienetwerk wordt minder belast. Om zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie is het bedrijf onder andere voorzien van energiezuinige LED verlichting. Het steeds efficiënter omgaan met energie is voor ons een continue proces.

Zo klein mogelijke

Ecologische voetafdruk

Wij vinden het belangrijk om onze ‘voetafdruk’ steeds verder te reduceren. Daarom zijn wij gaan nadenken over verduurzamen in bredere zin, buiten onze bedrijfsprocessen om. Middels een formule berekenen wij per project hoeveel % van een boom er verbruikt wordt. Deze bomen planten wij vervolgens terug in de natuur. Daarnaast proberen we steeds meer te digitaliseren waardoor we ons papierverbruik beperken. Waar mogelijk maken we gebruik van herbruikbare materialen om de afvalstromen te beperken.

Doormiddel van sensoren meten wij de luchtkwaliteit in ons bedrijf. Denk hierbij onder andere aan fijnstof, ozon, organische stoffen, stikstofdioxide en koolstofmonoxide, etc. Het meten en monitoren van deze waardes maakt het nastreven van een verbeterende luchtkwaliteit eenvoudiger.

Scheiden

Onze afvalstromen

In het bedrijf scheiden we ons afval. Dit doen we in de productiehal door middel van verschillende containers, maar ook in de kantine en op kantoor. Papier wordt gescheiden van restafval en ook de koffiebekers gaan in een eigen bak. Eens per twee weken wordt de koffiedrab samen met de bekers opgehaald. De koffiedrab wordt vervolgens hergebruikt. De bekers worden gerecycled. Het ophalen wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Voor ons overige afval hebben we één dezelfde ophaaldienst. Deze is gekozen op basis van duurzaamheid en milieutechnische aspecten. Doordat veel bedrijven op het park gebruik maken van deze ophaaldienst wordt het aantal ritten (en daarmee CO2 uitstoot) beperkt. Het zoeken naar nieuwe manieren van afvalscheiding, recyclen en overige verduurzaming is bij ons een voortdurend proces.

Vooruitdenkend op

De toekomst

In de toekomst willen we doorpakken op gebied van verduurzaming. In onze sector is nog voldoende verbetering haalbaar op verschillende gebieden. We blijven oriënteren en innoveren op gebied van materialen, energieverbruik, afvalstromen en overige zaken. Op deze manier hopen wij een steentje bij te dragen op de weg naar een beter milieu.

Vakopleiding

Officieel erkend leerbedrijf

Wij bieden jongeren graag de kans om ons vak te leren. Dit doen we onder andere door het beschikbaar stellen van stageplaatsen. Zowel BOL-leerlingen als BBL-leerlingen, van verschillende scholen, doorlopen bij ons hun stagetraject en blijven vervolgens werkzaam bij De Pinmaekers Interieurs. Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers die jou als leerling graag begeleiden van A – Z.